LGS'yi Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? Yüzde Kaçlık Dilimlere Girenler Tercih Yapabilir?

LGS'yi Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? Yüzde Kaçlık Dilimlere Girenler Tercih Yapabilir?

LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekir? Liselere Geçiş Sistemi her 8. sınıf öğrencisinin girmek zorunda olduğu bir sınav değil. Peki sınava girmeyenler lise eğitimi alamıyor mu? Elbette ki alıyor. Sınava girip başarılı olamayan öğrenciler lise eğitimi almıyor mu? Elbette ki alıyor. Ancak lise eğitimini iyi bir okulda almak isteyen öğrenciler bunun için LGS'ye giriyor ve başarılı oluyorlar. Peki LGS'nin kazanılması için alınması gereken puan kaç? Yüzde kaçlık dilimlere girilirse tercih olur?

LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekir? Liselere Geçiş Sistemi için aylardır yoğun bir tempo ile çalışan 8. sınıf öğrencileri ve onlara bu süreçte yardımcı olan velileri bugünlerde en çok bu sorunun yanıtını merak ediyor.

LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekir? Ortaokulu bitirdikten sonra lise eğitimini almak için sınava girmek zorunlu değil açıkçası. Ancak pek çok öğrenci zorunlu olmamasına karşın LGS'ye giriyor. Çünkü Lise eğitimini alabilmek için her isteyen öğrenci her istediği okula gidemiyor. Ya da her veli çocuğunu her istediği liseye gönderemiyor. Tabi burada ince bir detay var: maddi durumu iyi olan veliler çocuklarını istedikleri özel okullara sınavsız bir şekilde gönderebiliyor.

LGS'yi Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekir? Aslında bu sorunun karşılığı şudur: LGS'ye giren öğrenciler iyi bir liseye geçiş yapabilmek için en az kaç doğru soru cevaplamalıdır?

Her şeyin öncesinde burada şu detayı hatırlatmak isteriz: LGS henüz yapılmadı. Öğrencilerin puanları hesaplanmadı. Ve sınav içerisinde her öğrenci bir diğeri ile yarış halindedir. Her yıl başarılı olan öğrenci sayısı değişkenlik gösterebilir. Taban puanlar farklı olabilir. Ancak genel bir değerlendirme yapmak ve fikir vermek istersek şunu söyleyebiliriz:

LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekir? Alınan puanla iyi bir liseye girilmesi için en az 450 puana ihtiyaç vardır. Öğrenci %2'lik dilime girmiş olmalıdır. Bununla birlikte %7'lik dilimlere kadar da öğrencilerin iyi liselere girebilmek için tercih yapma hakları bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum